پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کمیته کشوری تغذیه با شیر مادر شعار امسال هفته جهانی شیر مادر (10-16 مردادماه) را "1000 روز طلایی: مهر مادر، شیر مادر" اعلام کرده است.



کمیته کشوری تغذیه با شیر مادر شعار امسال هفته جهانی شیر مادر (10-16 مردادماه) را "1000 روز طلایی: مهر مادر، شیر مادر" اعلام کرده است.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، آنچه در ساعت اول زندگی می‌گذرد بر بقاء و رشد کودک و رابطه آینده والدین با فرزند بسیار تأثیرگذار است. برای ارتقاء سلامت مادر و نوزاد و ایجاد و تحکیم دلبستگی مادرانه در نوزادان، برقراری تماس پوست به پوست و تلاقی نگاه به محض تولد و فراهم کردن امکان شروع تغذیه با شیر مادر در یک ساعت اول عمر بسیار مؤثر است.


هرچه پیوند عاطفی با نوزاد زودتر و قویتر شکل بگیرد، شیردهی و مادری کردن و تربیت فرزند با موفقیت بیشتری توأم می‌شود و احتمال سوءرفتار با کودک کاهش می‎یابد. علاوه بر این، تغذیه با شیر مادر طی ساعت اول زندگی سبب پیشگیری از 22 درصد موارد مرگ و میر نوزادان می‌شود.


اهمیت تغذیه با شیرمادر به اندازه‌ای است که سازمان بهداشت جهانی در پی کاهش تغذیه با شیر مادر در جهان، هفته اول ماه آگوست (10 تا 16 مرداد ماه) را با عنوان "هفته جهاني تغذيه با شير مادر" نام‌گذاري کرد و امسال نيز هفته جهاني تغذيه با شير مادر با شعار "1000 روز طلایی: مهر مادر، شیر مادر" برگزار می‌شود.


گشتاسب ملک‌پور مدیر سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مزایای تماس زودرس مادر و نوزاد بلافاصله بعد از تولد گفت: تماس پوست با پوست، نوزاد را گرم و از کاهش دمای بدن او جلوگیری کرده و علاوه بر این، سبب آرامش مادر و نوزاد می‌شود.


وی تسریع و تسهیل در پیوند عاطفی مادر و کودک، تنظیم تعداد تنفس و ضربان قلب نوزاد و کاهش گریه نوزاد و استرس او را از دیگر مزایای تماس زودرس مادر و نوزاد عنوان کرد و افزود: تماس پوست با پوست نوزاد را با میکروب‌های بدن مادر که برای او بیماری‌زا نیست آشنا کرده و در نتیجه دفاع بدن نوزاد بهتر می‌شود.


ملک‌پور با بیان اینکه تماس زودرس مادر و نوزاد بلافاصله بعد از تولد به نوزاد اجازه می‌دهد پستان را پیدا کرده و به شروع زودرس تغذیه از پستان کمک می‌کند تصریح کرد: نوزاد باید اولین تغذیه را هرچه زودتر بعد از زایمان در ساعت اول تولد شروع کند زیرا نوزادان در این هنگام بسیار باهوش و حساس هستند.


وی بیان کرد: نوزادانی که خیلی زود تغذیه می‌شوند مکیدن در وضعیت صحیح را راحت‌تر می‌آموزند و به مدت طولانی‌تری با شیر مادر تغذیه می‌شوند و احتمال اینکه با مشکلاتی مواجه شوند که منجر به توقف تغذیه آنها با شیر مادر در هفته‌های اول تولد گردد کمتر است، پس شیردهی برای مدت بیشتری ادامه پیدا می‌کند.


مدیر سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: نوزاد سالم نیازی به هیچ نوع غذا یا آشامیدنی ندارد و باید اولین تغذیه او با شیر مادر (آغوز) باشد.


انتهای پیام/